.

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Güzel bir hikaye

Eski zamanların dondurucu bir kışından bütün hayvanlar çok etkilenmiş, büyük kayıplar vermişler. Ama en çok kayıp veren kirpilermiş. Çünkü onların pek çok hayvan gibi kalın kürkleri yok, kendilerini sıcak tutması zor olan dikenleri var.

Bu durumdan en az zararla kurtulmak için kirpiler meclisi toplanmış, çözüm aramaya başlanmiş. Tartışa tartışa, nihayet gece olunca tüm kirpilerin bir araya toplanmasına, birbirlerine yakın durarak geceyi geçirmelerine karar verilmiş.

Böylece kirpiler birbirlerinin vücut sıcaklığından yararlanacak, aralarındaki hava tedavülünü önleyerek donmaktan kurtulacaklarmış. İlk geceki deneyimlerinde bunun işe yaradığını görmüşler. Ama başka bir problem çıkmış ortaya. Üşüyen kirpiler birbirlerine fazla yaklaştıklarından yaralanmalar gerçekleşmiş.

Daha sonraki gece, yaralanma korkusundan birbirlerinden uzak durmuşlar ama bu sefer de donmalar meydana gelmiş. Ne var ki, her gece kah uzaklaşa kah yakınlaşa, deneye yanıla birbirlerinin vücut sıcaklığından yararlanacak kadar yakın, ancak birbirlerini incitmeyecek kadar uzak durmayı öğrenmişler.


Alıntı.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Deneme yanılma çok önemlidir ve sanırım birçok bilginin kaynağıdır. Ben de çok şey öğrendim bu yöntemle.

Adsız dedi ki...

Deneme yanılma yöntemi hem uzun sürer hem de acı verebilir. Hatta bazen sonuca hiç ulaşamayabilirsiniz.

Büyüklerin tavsiyelerini dinlemek zahmetsiz ve kolayca sonuca ulaştırır.

Adsız dedi ki...

Kimi konularda deneme-yanılmadan başka çare yoktur. Hem her şeyi danışmak bir zayıflık belirtisi olabilir.

Adsız dedi ki...

Müthiş ibretlik bir son paragraf: "Yararlanacak kadar yakın, incitmeyecek kadar uzak olmak". Yazanın da paylaşanın da eline sağlık.

ihyaca dedi ki...

Çok çok beğendim Gül.İbret almak isteyen için ibret alınacak çok şey var hikayede.Teşekkürler kardeşim :)

gül dedi ki...

Allah'ım!
bizleri Seni çok zikreden,
Sana çok şükreden,
Sana çok itaat eden sana karşı saygıyla dopdolu olan,ah-u efgan edip,dua dua yalvaran ve durmadan Sana yönelen kullarından eyle bizleri.
Ya Rabbi!
AMİN!


Siz deyerli kardeşlerime ayrı ayrı cevap veremediğim için beni bağışlayın.Hakkınızı helal edin.Allah'a emanet olun.