.

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Babasından Dursuna Mektup

Uy sevgili uşağum Dursun, Allah´ın selamı üstine olsun….
Mektubu çok yavaş yazayrum, çünkim pilurum, çabuk okuyamazsun! Benden yana sual edersen, Allahuma pin şükür eyiyim, yeni bir iş puldum.
Emrimde yüze yakın adam var, hepisi da sessiz sedasuz, gendi hallerinde. Ne iş pulduğumi soraysan söyleyeceğum da patlama, mezarluk bekçisi oldum.
Bacin Emine bir uşak doğuracak, daha erkek midur, kiz midur, belli teğul. Haçan o yüzden sağa dayi mi oldin, teyze mi oldin söyleyemeyrum.
Temel emicen de tükan açtı, o da otuza aldigini yirmibeşe vereyi sürümden kazanaymiş oyle tedu.
Bizim köye findukçularin Temel´i muhtar sectuk, akillu uşakdur da! Geçen gün hepimizi zelzeleye karşi aşi etturdu. Temel akilludur, hem de durusttur.
Geçenlerde bir taksinin şoforu köye varmış, muhtari arayi,meğer yolda bir tavuk ezmiş sahibini sorayimiş. Muhtar Temel tavuğa bakmış, ha bu bizden teğildur, bizim köyde yassu tavuk yoktur, demiş.
Senin küçüğün Memet cok akilli bir uşak çıktı. Geçen gün tepeye varmış, elinde bir ip sallayup durayi. Anan, “Uy uşağum ne edersun oraya?” demiş. O da hava turumuna bakayrum demiş.
Çektum oni akşam karşuma, anlat de bakayum şu hava durumu işinu dedim. Anlatti, meğer ip sallanunca havanin rüzgarli olduğuni, ip islaninca da yağmur yağdiğuni anlayimiş.
Çok akilli uşak vesselam. Sen o yaşta böyle akilli degildun! Yeni havadis olursa yine yazarum.
Baban
Not: Sağa para göndereceydim emme zarfı kapatmış idum koyamadum
Alıntı

6 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

İlahi abla çok hoşsun,,,ne güzel bir mektup bu böyle gül gül sabah sabah :) Allah ağzınızın tadını bozmasın inşallah,sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün...selamlar günün hayrolsun

:) dedi ki...

Aleyküm selam değerli kardeşm :)yapmış oldugun şu güzel duaya ne çok ihtiyacım vardi bibilsen,Amin...inşallah,sizlerle beraber diyorum bende,ayrıca mutlu olmanada çok sevundum :) Allah'a emanet olun.

gelibolu17 dedi ki...

Hayırdır abla biraz canımız sıkkın gibi,,nolduki?
zaten nicedir buralardada yoksun inşallah çabuk düzelir yolunda gitmeyen her neyse....selamlar olsun hayırlı cumalar

gül dedi ki...

Canım benim,kardeşim çok şükür bir şey yok inan,:) oldukca tebessümle yazdım ama,olsa olsa biraz duygusallık,Hakkınızı helal edin.Öpüyorum ben seni.Hayırlı akşamlar

siirimsi dedi ki...

))

GÜLDÜRDÜN BİZİ, SEN DE GÜL, GÜL E Mİ

:) dedi ki...

AMİN...Sizlerle beraber inşallah,kardeşim ferkul:)Allah'a emanet olun