.

8 Temmuz 2012 Pazar

İBRET.

O, benim için bir servetti..


Bir Hak dostunun hanımı oldukça sert, geçimsiz ve sevimsizdi. Kocasına her gün dili ve haliyle sanki cehennem azabı çektiriyordu. Bu zat ise onun her haline sabrediyor, nefsini sabra alıştırıyor, bu ateşin içinde her gün pişiyordu.

Güzel ahlâkı elde etmek için bunu bir fırsat görüyordu. Bunun için onu boşamayı hiç düşünmüyordu. Bu zatı tanıyan dostları onun durumuna çok üzülüyordu. Kadına hiçbir nasihat fayda vermiyordu. Öyle oldu ki bu zata acıyan bazıları kadının ölümü için dua etmeye başladılar.

Bir gün kadının eceli geldi, öldü. Kocasının dostları o günü bayram ilân ettiler. Kadını bir an evvel toprağa verdikten sonra sevinerek kocasının yanına geldiler; ona,

“Efendim, biz size taziyeye değil, tebrik etmeye geldik; gözünüz aydın olsun, kurtuldunuz!” dediler. Allah dostu sakin ve düşünceliydi. Yüzünde bir sevinç izi yoktu. Aksine değerli bir şeyini kaybetmiş gibi üzüntülüydü. Bunun sebebini şöyle açıkladı:

“Ben bugün gerçekten çok üzgünüm. Bu kadın benim için bir servetti. Ben onun kötü huylarına sabrederek yüce Rabbim’in razı olacağı güzel ahlâkları elde ediyordum; böylece pek çok sevap ve mânevî derece kazanıyordum. Ne yazık ki şimdi bu servetim toprağa gömüldü, böyle bir kâr kapısı kapandı!”

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Allahü Teala bizlere bazı kişilere karşı sabır versin.

gelibolu17 dedi ki...

Manidar...
biz ne kadar sabırlıyız acaba böyle tipler karşısında? bunu sadece eşlerimiz olarak değil tüm çevremizdeki insanlar olarak algılayıp öyle yorumlamalıyız belkide....selamlar olsun abla,,,düşündürücü yazın için teşekkürler

:) dedi ki...

Amin.. Yolcu kardeşim.Hayırlı günler

gül dedi ki...

Aleyküm selam kardeşim.Biz ne kadar sabırlıyız, :) Allah bilir tabiki,mesela ben çok sabırlıyımdır sanırsam :) o,tür beyler de var, Allah korusun,yine beyler canı sıkıldımı kendini dişarı atar da, bayanlar ne yapar böyle insanla,Allah sabırlı kullarından eylesin ,imtihanlarımız kolay olsun inşallah,hepimizin.Hayırlı günler.