.

29 Ekim 2011 Cumartesi

İYİLİK VE KÖTÜLÜK.


Yaşlı kızıldereli reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş, az ötede birbiriyle boğuşup duran iki kurt köpeğini izliyorlardı. Köpeklerden biri beyaz, biri siyahtı ve on iki yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde boğuşup duruyorlardı.
Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu, yanından ayırmadığı iki iri kurt köpeğiydi bunlar. Çocuk, kulübeyi korumak için bir köpeğin yeterli olduğunu düşünüyor, dedesinin ikinci köpeğe neden ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz olduğunu anlamak istiyordu artık. O merakla, sordu dedesine: Yaşlı reis, bilgece bir gülümsemeyle torununun sırtını sıvazladı.
- "Onlar" dedi, "benim için iki simgedir evlat."
- "Neyin simgesi" diye sordu çocuk.
- "İyilik ile kötülüğün simgesi. Aynen şu gördüğün köpekler gibi, iyilik ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur. Onları seyrettikçe ben hep bunu düşünürüm. Onun için yanımda tutarım onları. Çocuk, sözün burasında; 'mücadele varsa, kazananı da olmalı' diye düşündü ve her çocuğa has, bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi:
- "Peki"dedi. "Sence hangisi kazanır bu mücadeleyi?"
Bilge reis, derin bir gülümsemeyle baktı torununa.
- "Hangisi mi evlat? Ben, hangisini daha iyi beslersem! (alıntıdır)
İYİ YANIMIZI BESLEMEYE DEVAM İNŞALLAH..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Hikayenin sonu baya etkileyiciydi. Elinize sağlık.

ihyaca dedi ki...

Çok güzeldi Gül kardeşim..Allah razı olsun, bu aralar uğrayamadım pek bir yere, bazı nedenlerden dolayı pek vaktim kalmıyordu.Bundan sonra daha sık uğrarım inşallah..Ben gelemesem de sen karşılıksız ziyaretlerini yaptın,Allah güzel ahlakını daim etsin kardeşim..Allah'a emanet olasın :)

Adsız dedi ki...

Hakikaten sonu müthiş bir hikaye. Paylaşımın için teşekkürler Gül kardeşim.

gül dedi ki...

Gerçektenmi?:)beyenmenize sevindim kardeşim Yusuf.Hayırlı günler.

gül dedi ki...

Sizlerden de Allah razı olsun kardeşim ihyaca,canınız sağolsun;Şunun şurasında iki satır yazmamın lafımı olur sizlerin güzel ve kıymetli paylaşımlarınızın yanında.Hayırlı günler.

gül dedi ki...

Teşekkürler bizden K.Ç.Bey kardeşim,hayırlı günler.

gelibolu17 dedi ki...

merhaba gül abla,nasılsın?
çoktasndır seni ziyaret etmediğimi farkettim,kendimi affettirmeye geldim,hemde çayın varsa içerim dedim,ben dedim kendi kendime,iyi demişmiyim :)

öpüyorum,sevgiyle kalasın,selamlar olsun...

gül dedi ki...

Aleykümselam selam kardeşim hoş gelmişsin.:)Affettirmekmi aşk olsun,canınız sağolsun istediyiniz zaman uğrayabilirsiniz sizlerin iyi olması beni çok mutlu ediyor inanın.Bende pek sizlere uğrayamıyorum akrabanın nişanlı oğlu depremde Allah'ın rahmetine kavuştu,bayramdan sonra düğünü olacaktı,onun içinde hiç keyfim yok,uzgünüm,yakınlarını kaybedenlere Allah güç kuvvet versin İnşallah elimizden bir şey gelmiyor.
Neyse size ben karanfilli çay ikram edeyim yanındada mevlana şekeri istersiniz dimi,afyet şifa olsun kardeşim.Hakkınızı helal edin Allah'a emanet olun.